Rinus van Kalmthout spoelt zure nasmaak van Indy 500 weg met goede race: 6e plaats bij Bommarito 500

Madison

Coureur Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp heeft een zesde plaats genoteerd bij de eerste race van de Bommarito 500 in Madison, Illinois. De 19-jarige coureur spoelde daarmee de zure nasmaak weg van zijn teleurstellende twintigste plaats op de Indy 500.

Van Kalmthout maakte vorige week indruk met zijn snelheid maar het resulteerde door een fout bij een pitsstraat niet in een mooie klassering. Tijdens de eerste race van het weekend, de coureurs komen ook zondag nog eens in actie, begon hij vanaf plek veertien. Hij maakte indruk met goede inhaalacties bij Alex Palou, Charlie Kimball en Felix Rosenqvist.

Van Kalmthout leek op weg naar een podiumplaats, maar regen verpeste dat. Er kwam een safety car het parcours op, net toen Van Kalmthout de pits in ging. Hij viel terug naar plek veertien, maar kon nog acht rijders passeren. Uiteindelijk eindigde hij op een knappe zesde plaats.

Morgen volgt race 2. Die is vanaf 21.00 uur live te volgen op Ziggo Sports.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen