Premium

Na tien jaar gaat de eerste paal de grond in voor een nieuw bouwproject waar vroeger zwembad De Hoogeberg in IJmuiden stond

Hilde van der Vlugt draait de ceremoniële eerste paal de grond aan de J.C. van Neckstraat in.
© United Photos/Toussaint Kluiters
IJmuiden

Jaren geleden werd op deze plek gezwommen in De Hoogeberg, woensdagmiddag ging ceremonieel de eerste paal voor een nieuw bouwproject de grond in aan de J.C. van Neckstraat in IJmuiden.

Acht bedrijfspanden met bovenwoningen gaan het worden. ,,Als alles volgens plan verloopt, zijn de panden over zo’n dertig weken gereed”, zegt mede-eigenaar Jan Stolk. ,,Het is een project dat al zo’n tien jaar loopt. Nadat zwembad De Hoogeberg gesloopt was, heb ik en nog enkele anderen het stuk grond hier gekocht. Tien jaar geleden was het crisis en dat vertraagde de bouwplannen. Er is vervolgens ook veel tijd nodig geweest om de benodigde vergunningen te krijgen. We moesten wachten tot de tijd gunstiger werd om te bouwen. Zo werd er door de jaren heen steeds minder LPG verkocht bij een naburig pompstation, waardoor de milieu-eisen minder streng werden en het mogelijk werd om hier woningbouw te realiseren.”