Mishandeling boa’s op strand IJmuiden was te zien in Opsporing Verzocht: politie is nog steeds op zoek naar derde verdachte [video]

Het bewuste camerabeeld: de jongen trapt een boa in de rug. De politie is op zoek naar deze jongen.
IJmuiden aan Zee

Het televisieprogramma ’Opsporing Verzocht’ besteedde dinsdagavond 6 oktober aandacht aan de mishandeling van vier boa’s op het strand van IJmuiden afgelopen mei. Twee verdachten zijn al opgepakt, maar de derde nog niet.

Er werden op de landelijke televisie camerabeelden vertoond van deze jongen. Deze beelden werden half juni al door de politie Noord-Holland naar buiten zijn gebracht, maar dat heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

Lees ook: Zoektocht naar derde verdachte geweld tegen Velsense boa’s levert nog niets op: politie brengt camerabeelden naar buiten met schoppende jongeman [video]

In een filmpje op de Facebookpagina van de gemeente Velsen roept burgemeester Frank Dales op om dinsdagavond te gaan kijken. Hij staat op het Kleine Strand van IJmuiden aan Zee waar het incident op Hemelvaartsdag plaatsvond. Tientallen jongeren keerden zich toen tegen de handhavers die een jongen wilden aanspreken die van de pier de zee in was gesprongen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) werden mishandeld. Eentje zo ernstig dat hij met verwondingen aan zijn kaak en gebit naar het ziekenhuis werd overgebracht. Omdat de mishandeling werd gefilmd, konden twee daders - twee 17-jarige IJmuidenaren - al gauw worden opgepakt.

Maar de derde dus niet, vertelt Dales. Ook in het Facebookfilmpje worden de camerabeelden getoond waarop te zien is hoe de jongen een boa keihard in de rug schopt. Dales noemt het lafhartig om iemand in de rug aan te vallen. ,,En dat hoort niet bij Velsen.’’

De uitzending van ’Opsporing Verzocht’ op televisie begint dinsdagavond om 20.30 uur op Nederland 1.