Coronacijfers vrijdag: Aantal besmettingen blijft stijgen in Haarlem en Haarlemmermeer

Haarlem

Het aantal coronabesmettingen in Haarlem en Haarlemmermeer blijft stijgen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

Tot vrijdagochtend werden in een etmaal in Haarlem en Haarlemmermeer respectievelijk 73 en 66 nieuwe besmettingen gemeld. In de Spaarnestad waren dat 34 coronagevallen meer dan een dag eerder, in de poldergemeente 20 meer.

In de Haarlemse regio - inclusief Heemstede, Hillegom, Bloemendaal en Zandvoort - werden vrijdag 167 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren 60 gevallen meer dan donderdag. Hillegom steeg van 2 naar 3, Heemstede van 11 naar 13 en Zandvoort van 5 naar 8. Bloemendaal noteerde vrijdagochtend net zo veel besmetting als een dag eerder, namelijk 4.

Ook GGD Kennemerland maakte vrijdag nieuwe cijfers bekend. Van donderdag 19 tot en met woensdag 25 november werden minstens 725 nieuwe besmettingen geconstateerd. Het ging om 8,6 procent van het aantal testen. Een week eerder werden minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Kennemerland, namelijk 672. In beide gevallen waren nog niet alle resultaten verwerkt, waardoor het uiteindelijk aantal positieve gevallen hoger lag.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen per dag per 100.000 inwoners van Haarlemmermeer.

Net binnen