Geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam in laatste weekend van januari, ProRail werkt ’s nachts door aan spoor

Het station van Haarlem.
© Foto: Wessel Mekking
Haarlem

Beheerder ProRail werkt in het weekeinde van 30 en 31 januari flink aan het spoor bij station Haarlem. Vanuit de Spaarnestad met de trein naar Amsterdam reizen, kan dan niet. De NS zet daarom bussen in.

Vanaf zaterdag 30 januari tot maandagochtend 1 februari is het treinverkeer van Haarlem naar Amsterdam en vice versa gestremd. Spoorbeheerder ProRail werkt dat weekeinde aan het spoor tussen de Kruisweg en de Voormalige Oudeweg. Rails, dwarsliggers en ballast worden vervangen. Die werkzaamheden zijn eens in de zoveel jaar nodig, meldt de beheerder. Ook wordt in het laatste weekeinde van januari onderhoud gepleegd aan de spoorbrug over het Spaarne. De staalconstructie wordt gecontroleerd en de motoren en remmen vervangen.

Omwonenden zijn via een brief geïnformeerd over de werkzaamheden. De klus gaat ook ’s nachts door. Buren kunnen dan hinder ondervinden van het geluid dat het lassen en het gladmaken van de spoorstaven met zich meebrengen. Ook worden bouwlampen met fel licht gebruikt.

De voorbereiding voor het werk aan het spoor bij station Haarlem beginnen maandag al. Het bouwmateriaal en de machines worden vanaf die dag via de Baljuwslaan aangevoerd.

Reisplanner

De NS raadt treinreizigers aan om voor vertrek de online reisplanner op ns.nl te checken.