Buurtbewoners uit Haarlem-Noord maken zich zorgen om geplande rellen aan Marsmanplein en Cronjéstraat

© Eigen beeld
Haarlem

Net als maandag zijn er via social media ook vandaag weer allerlei oproepen gaande van en aan de jeugd om te gaan rellen en de avondklok te overtreden in Haarlem.

Zo wordt er via Snapchat opgeroepen om rond 17.00 uur op het Marsmanplein in Haarlem-Noord te verzamelen en te rellen. Inmiddels gaan er ook berichten rond over geplande rellen in de Generaal Cronjéstraat. In buurtappgroepen en op Nextdoor waarschuwen buurtbewoners elkaar en uiten ze hun zorgen.

Middelbare scholen

De rector van het Schoter, de middelbare school die vlak achter het Marsmanplein ligt, stuurde eerder vandaag een mail rond naar alle ouders en verzorgers van hun leerlingen. ’Na signalen via social media dat er oproepen worden gedaan tot rellen in Haarlem-Noord stuur ik u dit bericht. Ik wil uw aandacht hiervoor vragen en adviseer u contact te houden met uw dochter of zoon vandaag.’

Ook naar de ouders en verzorgers van leerlingen van het Mendelcollege en het Coornhert Lyceum werd door de rectoren een mail over de geplande rellen gestuurd. Ook in die mails wordt aan de ouders gevraagd om hun kinderen thuis te houden en om met ze in gesprek te gaan over de oproepen tot rellen.

Lees ook: Haarlem-Schalkwijk een dag na de rellen: ’Het was alsof we in een film zaten, heel eng’