Heel voorzichtig peilt Hoofddorps theater de Meerse publieke belangstelling voor vijftig nieuwe voorstellingen; aanmelden kan, maar of ze doorgaan, is nog niet zeker

Yentl en De Boer in actie.
© Foto PR
Hoofddorp

Theater de Meerse in Hoofddorp trekt bij zijn bezoekers alvast de aandacht voor vijftig voorstellingen, die bij een mogelijk aflopen van de lockdown beschikbaar zijn.

Zij kunnen zich ervoor aanmelden zonder verplichting een kaartje te kopen. Het is namelijk nog verre van zeker of een toneel- of cabaret-act doorgaat, noch onder welke omstandigheden dat zal zijn.

Met deze actie peilt het theater alleen de interesse bij de bezoekers. Dat is een aanwijzing voor hun bereidheid daadwerkelijk naar het theater te komen. Die informatie is belangrijk voor zowel de zaal als de artiest.

De voorstellingen staan op de website van de Meerse. Er staat een ’aanmeldlink’ bij. De directie schrijft op de website: ’Om teleurstelling te voorkomen verkopen wij nu geen tickets meer totdat we meer zekerheid hebben over de dag dat we weer open kunnen en met hoeveel mensen wij in de zaal mogen.’

Sterker, de hoeveelheid aanmeldingen kan bepalend zijn of een voorstelling doorgaat. Wie de aanmeldknop indrukt, krijgt te lezen: ’Meld je aan voor deze voorstelling. Bij voldoende aanmeldingen gaat de show door en krijg je van ons informatie over de ticketverkoop.’

Het gaat om voorstellingen die, ijs en weder dienende, vanaf 12 februari te zien zijn. Te beginnen met twee voorstellingen van Wim Daniëls, de taalkenner. Andere acts die de Meerse in het vooruitzicht stelt, zijn van René van Meurs, Kees van Amstel, de tribute van Dolly Parton, Frederique Spigt samen met Huub van der Lubbe en Hans de Booij.

Ook Peter Heerschop & Viggo Waas staan op de lijst, alsmede Vincent Bijlo en Yentl en De Boer. In maart komt Wim Kieft een balletje inkopen, en vertelt Aaf Brandt Corstius over haar ’zielige jeugd’.