Kaartverkoop groot Haarlems online-feest komt op stoom. ’We mikken op 1000 tickets’

Voor het online spel, waarin Giel Beelen de hoofdrol speelt, zijn de afgelopen dagen films gemaakt.
© Foto Roderick Wijle
Haarlem

Er zijn al ruim 700 tickets verkocht voor Escape The Lockdown, het grote Haarlemse online evenement op zaterdag 27 februari.

Het feest - een escaperoom-achtig spel met tussendoor live-optredens - is bedoeld om noodlijdende Haarlemse horecazaken en artiesten te steunen. ,,Sinds de artiesten bekend zijn, verkopen we tientallen tickets per dag’’, zegt mede-organisator Roderick Wijle van Bar Boef. ,,Het online evenement kan niet uitverkocht raken, maar we mikken op duizend tickets. Dat moet haalbaar zijn.’’

Van de borrelboxen die bij een ticket besteld kunnen worden, zijn er inmiddels ruim 200 verkocht.

Patronaat

De rechtstreekse uitzending van Escape the Lockdown komt vanuit het Patronaat, waar zeker vijftien Haarlemse acts het podium bestijgen, onder wie Yorick van Norden en cabaretduo Speelman & Speelman.

Oorspronkelijk zouden de artiesten in live-muziekcafé Stiels optreden, maar daar kreeg de organisatie geen vergunning voor vanwege de coronaregels. Vandaar dat is uitgeweken naar het Patronaat. ,,Het Patronaat had al aangeboden dat we daar terecht konden als we een grotere locatie nodig hadden’’, aldus Wijle.

Deelnemers aan Escape the Lockdown kunnen meedoen aan een escaperoom-achtig spel, een ’zoektocht naar de verloren ambtsketting van de burgemeester’. De Haarlemse radiopresentator Giel Beelen speelt daarin de hoofdrol. Ook oud-burgemeester Bernt Schneiders doet mee.

Afgelopen weken zijn voor het spel op diverse markante plekken in Haarlem filmopnames gemaakt. Wijle raadt deelnemers die geen zin hebben om de puzzel op te lossen, wel te blijven kijken. ,,De filmpjes zijn erg leuk geworden.’’

Tickets à 30 euro per huishouden zijn verkrijgbaar via www.escapethelockdown.online