Martijn Egner is de nieuwe voorzitter van de voetbalafdeling van het Haarlemse DSS

Martijn Egner.
© Foto DSS
Haarlem

Martijn Egner (50) is gekozen tot nieuwe voorzitter van de voetbalafdeling van het Haarlemse DSS. Hij is de opvolger van Aart Louwrier die na elf jaar voorzitterschap vorige week zijn functie neerlegde.

Onder het bewind van Louwrier groeide DSS met nu 1300 leden uit tot de een na grootste voetbalclub van Haarlem. De explosieve groei van het meisjes- en vrouwenvoetbal was belangrijk voor die groei. Louwrier is benoemd tot erevoorzitter van de Haarlemse club.

Martijn Egner was na zijn spelerscarrière coach bij Stormvogels Telstar en de laatste jaren bij de jeugd van DSS. Vader Paul Egner was ook enkele jaren trainer bij DSS.

De nieuwe preses is van mening dat het eerste mannenteam van de club in een hoger klasse, dan de huidige vierde, moet gaan spelen. Dat is een van de ambities van Egner. Ook het G-voetbal bij DSS wil hij meer zichtbaar maken.

Het oudste en meest gedecoreerde lid van DSS, de 81-jarige Pieter Vink, is afgelopen week benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Dit vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap van de club. Vink is ook medeoprichter en al zestig jaar lid van de afdeling honk- en softbal bij DSS. Hiervoor werd hij al eerder onderscheiden door de KNBSB. Vink verklaarde nog door te willen gaan met zijn vrijwilligerswerkzaamheden bij de club.

Net binnen