Illegaal pokertoernooi beëindigd in Haarlem: drie aanhoudingen en tienduizenden euro’s in beslag genomen

Foto ter illustratie.
Haarlem

De politie heeft dinsdagavond een pokertoernooi met zeventien deelnemers beëindigd in een bedrijfspand in Haarlem. Daarvan zijn drie personen aangehouden. De rest wordt nog verhoord of is dat al.

De politie kregen een melding binnen dat er aan de Tappersweg een pokerfeest was georganiseerd. Agenten startten een onderzoek en hielden de omgeving heimelijk in de gaten. Al snel werd duidelijk dat er hoogstwaarschijnlijk werd gekaart: een aantal van de aanwezigen heeft een geschiedenis als het gaat om (illegale) kansspelen.

Identificeren

Agenten gingen een kijkje nemen in het pand en troffen daar zeventien personen, een grote goktafel, fiches en een geldbedrag van tienduizenden euro’s in contanten aan. Op basis daarvan zijn drie personen aangehouden. Het gaat om de eigenaar van het pand, een man die zich niet kon identificeren en een man die zich niet had gehouden aan ’eerder opgelegde gerechtelijke voorwaarden’, meldt de politie. De rest wordt of is al verhoord. De overtreding die zij hebben begaan: het overtreden van de Wet op de Kansspelen. Het aangetroffen geld is in beslag genomen.

In maart werd een illegaal pokertoernooi beëindigd in Boesingheliede. Toen waren er ook zeventien personen bij betrokken.