ANWB gaat ook stroom en gas leveren

© Foto Pixabay

De ANWB introduceert in samenwerking met EnergyZero ANWB Energie: groene stroom en gas uit Nederland tegen kostprijs.

De toekomst is volgens de ANWB elektrisch: niet alleen thuis, bij het fietsen, op de scooter of step, maar ook bij het autorijden. Naar verwachting rijden er in 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s. We gebruiken de komende jaren steeds meer stroom. Dat zorgt voor extra belasting van het elektriciteitsnet en vraagt om investeringen, die we met z’n allen betalen. De ANWB vindt het belangrijk dat we dat duurzaam doen. ANWB Energie benut daarom de beschikbare groene stroom uit wind- en zonne-energie en biedt die aan tegen kostprijs. De ANWB wil hiermee de overstap naar elektrisch voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken én houden.

Met ANWB Energie ontvangen abonnees gecertificeerde groene stroom uit Nederland (zon en wind) en CO2-gecompenseerd gas tegen kostprijs. Die is dynamisch: de stroomprijs verschilt per uur, de prijs van gas per dag. ANWB Energie werkt met een abonnement, maar zonder winstmarge op verbruik en onnodige opslag, en is maandelijks opzegbaar zonder boete. Wanneer je je stroomverbruik verplaatst naar minder drukke momenten op het elektriciteitsnet, bespaar je volgens de ANWB extra, want steeds vaker zijn dat juist de momenten dat er werkelijk volop wind- en zonne-energie op het net is. Goedkoper én nog groener.

Voordeliger

ANWB Energie is er voor iedereen, met of zonder elektrische auto. Zelfs als je thuis gewoon energie blijft verbruiken ben je volgens de ANWB gemiddeld voordeliger uit dan met het traditionele, statische tarief. ,,Ga je wel elektrisch rijden en thuis laden buiten de drukke uren, dan kun je alleen maar extra besparen.”

De ANWB heeft de ambitie dat de elektrische auto ’het stralend middelpunt’ wordt van onze duurzame energievoorziening. ,,Een volle autobatterij van 64kWh is goed voor ruim een week aan energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Wie slim laadt, kan in de toekomst zijn elektrische auto gebruiken als eigen energieopslag. Op momenten dat er veel vraag is, kun je dan zelfs energie leveren aan de buren of verkopen op het stroomnet. Miljoenen elektrische auto’s die samen een energiecentrale van 2030 vormen, van onze ANWB-leden zelf. Is het nu al zover? Nee, maar samen willen we ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt. ANWB Energie is een eerste stap om onze ambitie te realiseren.”

Meer informatie over ANWB Energie vindt u HIER.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!