Alcoholverbod bij Haarlems Spaarnekerkcomplex moet een eind maken aan wildplassen en geluidsoverlast

De stenen trap.
© Foto Google Street View
Haarlem

Op de hoek van de Lieve Vrouwe Gracht en het Spaarne in Haarlem mag zeker een jaar niet meer op straat worden gedronken. Vanwege aanhoudende overlast stelt het stadsbestuur een alcoholverbod in.

Bewoners van het Spaarnekerkcomplex - nabij de Lange Brug (bekend als Verfrollerbrug) - luidden onlangs de noodklok in deze krant. Met mooi weer komen jongeren samen op de brede, stenen trap langs het Spaarne, die bedoeld is voor afmerende boten.

Zij veroorzaken volgens de buurtbewoners een hoop geluidsoverlast, urineren in de tuinen en poorten van het complex en dumpen hun afval in de bosjes. Ook zijn rondom de locatie drugsdealers actief.

De gemeente laat binnenkort borden plaatsen om het verbod kenbaar te maken. Wie in het gebied alcoholhoudende drank nuttigt of aangebroken blikjes drank bij zich heeft, riskeert een boete van 95 euro. Politie en handhavers zien toe op de naleving van het verbod.

Verder heeft de Vereniging van Eigenaren van het Spaarnekerkcomplex toestemming gekregen om toegangshekken te plaatsen in de poorten naar de binnentuin. Op die manier worden ongenode gasten geweerd.

Net binnen