Veerplas Festival definitief verplaatst naar 2022. ’Niks is zeker, maar drie keer is scheepsrecht’

De editie van 2019.

De editie van 2019.© Archieffoto United Photos/Franklin van de Erf

Jiska Kroon
Haarlem

Het Haarlemse Veerplas Festival wordt definitief verplaatst naar 11 juni 2022. Dat maakte de organisatie donderdagmiddag bekend op social media.

Mike Ravelli, Damir Kalkan en Bart Geleijnse waren voornemens om, samen met de gemeente, te onderzoeken of het festival mogelijk later dit jaar door zou kunnen gaan. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen ging er een streep door de datum op 24 juli.

,,Het festival is inmiddels al meerdere keren verplaatst. In een onzekere periode willen wij onze bezoekers een stukje zekerheid geven en hebben daarom definitief besloten Veerplas Festival dit jaar te annuleren. Het is momenteel nog te onduidelijk of festivals einde zomer wel of niet door mogen gaan”, aldus Geleijnse.

Maar hoe groot is de kans dat bezoekers volgend jaar kunnen dansen op Veerplas Festival? ,,Niks is zeker, maar drie keer is scheepsrecht”, besluit de medeorganisator.

Zoals eerder vermeld in deze krant kunnen mensen die in het bezit zijn van een kaartje hun geld terugvragen of het ticket bewaren voor volgend jaar. Zij hebben hier volgens de organisatie donderdag een mail over ontvangen.