Ajax-talent Noah Gesser (16) omgekomen bij verkeersongeluk

© Schermafbeelding Instagram

Van onze redactie/ANP
IJsselstein

De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is omgekomen bij een verkeersongeluk vrijdagavond in IJsselstein. Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van „vreselijk nieuws.” Ook zijn 18-jarige broer heeft het ongeluk niet overleefd.

Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax. De jonge spits kwam toen over van Alphense Boys, na eerder te hebben gevoetbald bij Almere City en VVIJ. Komend seizoen zou Gesser beginnen bij Ajax Onder 17. Volgens fansites werd hij gezien als een groot talent, en stond hij te boek als een snelle en veelscorende spits.

Lees ook: Grote verslagenheid bij Alphense Boys na overlijden broers Gesser. Isay (18) overwon een slopende ziekte en Noah (16) was een groot talent bij Ajax

Het verkeersongeval gebeurde vrijdagavond op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Een personenauto, waarin Gesser zat, raakte waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje. De andere inzittende van de auto, de broer van Gesser, kwam ook om het leven. De bestuurder van het taxibusje is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder.

Bij de oefenduels van Ajax 1 en Jong Ajax wordt zaterdagmiddag stil gestaan bij het „vreselijke nieuws”, meldt Ajax. Er wordt een minuut stilte gehouden voor de wedstrijden van start gaan en de spelers van Ajax dragen rouwbanden. Daarnaast zullen op sportcomplex de Toekomst de vlaggen halfstok worden gehangen. „Ajax is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies”, schrijft de club op de website.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen