Eerst is de regen spelbreker voor DSS/Kinheim, een dag later is het een laagvlieger die voor zure gezichten zorgt

Haarlem

DSS/Kinheim is dit weekend vanwege de vele regen slechts eenmaal in actie kunnen komen. In Haarlem verslikte de thuisploeg zich zondag met 8-9 lelijk in de bezoekende nummer voorlaatst op de ranglijst Storks.

DSS/Kinheim was op volle sterkte maar moest waken voor onderschatting ondanks de 11-6 zege in het eerste duel. Halverwege stond er nog een probleemloze 3-1 op het scorebord, maar in inning 5 en 6 sprokkelden de bezoekers dankzij een aantal goede hits en Haarlemse slordigheden zomaar 6 punten bij elkaar voor een opmerkelijke 3-7 tussenstand. In de zevende beurt kwam DSS/Kinheim knap terug naar 7-7 op de goede Haagse starter Angela, maar verzuimde om ’erop en er over te gaan”. De duur betaalde rekening hiervoor kwam in de negende inning toen Storks ondermeer via een wilde worp van Milan van der Breggen twee punten scoorde naar 7-9 . Die tik kwam DSS/Kinheim met één tegenpunt niet meer te boven.

Het Haarlemse gezelschap was zaterdag al in Kijkduin maar kon direct rechtsomkeert. De afgelaste wedstrijd wordt dinsdagavond ingehaald. Waar is nog onduidelijk waar omdat Storks niet beschikt over een lichtinstallatie.

Meerlease Pioniers kwam helemaal niet in actie. De Hoofddorpers hadden het eerste duel in het drieluik tegen hekkensluiter Quick Amersfoort nog met de grootste moeite met 12-11 gewonnen, maar keerden zaterdag halverwege de reis naar Amersfoort weer terug. Dinsdagavond moet er in principe worden ingehaald. Het eigen veld bleek zondag ook onbespeelbaar en deze wedstrijd staat voor maandagavond weer op het programma, als het weer het toelaat.

Net binnen