Regiogenootjes schitteren één dag in ’Pinokkio’

Denley, Jente, Indy, Ilse en Dyanne zijn te zien in de musical ’Pinokkio’.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
IJmuiden

Vijf kinderen uit de regio doen mee aan de vrolijke sprookjesmusical ’Pinokkio’, die woensdag 22 februari te zien is in de Stadsschouwburg Velsen. Denley, Jente, Indy, Ilse en Dyanne hebben er nu al veel zin in.

Het gaat om een productie van De Efteling, die momenteel te zien is in de theaters. Denley Philips, Jente de Gilde, Indy de Bie, Ilse Abels en Dyanne Paap zijn uitgekozen om mee te spelen tijdens de voorstelling in Velsen. Al in het najaar mochten deze jonge sterren naar De Efteling komen, waar ze een stoomcursus zingen, dansen en acteren kregen. Voor het overige is het allemaal nog best spannend, want vanaf woensdagochtend worden de puntjes pas op de ’i’ gezet.

Ezels

,,Wij spelen de kinderen uit het dorp’’, legt de uit Hoofddorp afkomstige Denley (7 jaar) uit. ,,Die veranderen later allemaal in een ezel.’’ Pinokkio belandt met de kinderen in Pretland, maar krijgt al snel door dat er iets niet helemaal in de haak is.

Het klassieke sprookje van Carlo Collodi handelt over de vriendelijke timmerman Gepetto, die al maanden timmert aan een grote houten pop, die hij Pinokkio noemt. Tijdens het timmeren droomt Gepetto stiekem van een échte zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Gepetto zijn geluk niet op. Maar Pinokkio luistert slecht en wil liever op avontuur. En de pop heeft één grote wens. Hij wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn.

Jente (8 jaar) uit Haarlem-Noord deed al eerder mee aan een ’Pinokkio’-voorstelling. Voor deze editie besloot ze haar beste vriendin Indy (8) te vragen om mee te doen. ,,Het is de eerste keer dat ik zoiets ga doen, maar ik vind dat heel leuk’’, zegt Indy, die momenteel vooral bezig is met turnen. Later zou ze graag dierenarts’ willen worden.

Ilse (8) uit Nieuw-Vennep zit zelfs al op een heuse jeugdtheaterschool: Mamagaai van Rosemarijn Moen. Ilse was al te zien in de voorstelling ’Ronja’. Ze zou later best carrière willen maken als musicalster, maar kinderarts is een prima alternatief. Onlangs moest Ilse aan haar blindedarm worden geopereerd, en de werkzaamheden van de artsen maakten diepe indruk.

Chantal Janzen

Dyanne (10) uit Zandvoort zit op theaterschool FanWork, waar zij les krijgt in zang, dans en spel. Chantal Janzen is Dyanne’s grote voorbeeld. Musicalster worden lijkt haar leuk, maar het mag ook kapster zijn.

De vrolijke ’sprong naar het succes’ op de foto voor de schouwburg laat zien dat de jonge sterren het ook onderling goed met elkaar kunnen vinden.

Info

’Pinokkio’, musical vanaf 4+ van De Efteling. Te zien: Stadsschouwburg Velsen, woensdag 22 februari, aanvang 16.15 uur. Meer informatie via stadsschouwburgvelsen.nl