Smartphone grootste ergernis tijdens kerst

Smartphone grootste ergernis tijdens kerst

Ook dit jaar was het weer raak. Het sfeervol familiesamenzijn rond de welgevulde kersttafel werd vaak verstoord door binnenkomende e-mails, sms- en app-berichten via de smartphone. Het is een toenemende irritatie, mensen lijken niet meer zonder slim apparaatje te kunnen, geen seconde.

De Nederlandse fabrikant van onder meer sauzen en margarines, Remia, liet het onderzoeken. En wat blijkt: 75 procent van de ondervraagden ergert zich aan het gebruik van mobieltjes van tafelgenoten tijdens het (kerst)diner. En 63 procent heeft behoefte aan een oplossing. Ook ergeren we ons aan overmatig smakken (34%) en het onaangekondigd weglopen van tafel (18%).

Ouderwets gezellig met elkaar dineren wordt steeds lastiger. ,,Het kerstdiner moet eigenlijk het gezelligste moment van het jaar zijn. Even tijd voor elkaar. We schrokken dus wel van de uitkomsten’’, aldus Remia. Maar gelukkig zijn er leuke oplossingen. ,,Je kunt bijvoorbeeld een potje ’Gourmetstack’ doen. Alle mensen aan tafel leggen hun smartphones op elkaar en wie als eerste zijn telefoon van de stapel pakt, die moet afwassen. En de afwas na een avondje gourmetten is meestal niet mis...’’

www.gourmetstack.nl

Het laatste nieuws