Foto-expositie in Kloostergangen Haarlem

’Blikken Harmonieorkest’© Adriaan Brand

Leontien van Engelen
Haarlem

Wie fotografie zegt, zegt al snel Paul Huf. De fotograaf maakte in 1967 naam met de nu legendarische foto van vier Ajax-spelers: Klaas Nuninga, Sjaak Swart, Piet Keizer en Johan Cruijff.

In de Kloostergangen in het Haarlemse stadhuis is vanaf woensdag de expositie ’Fotofilmen, Grote Paul Huf in Haarlem’ te zien. De ’Grote Paul’ is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de in de ogen van vakgenoten beste fotograaf van Nederland. De expositie in de Kloostergangen toont, naast de eerder genoemde foto van Paul Huf, ook werk van anderen, waaronder eerdere Grote Paul-winnaars Patricia Steur, Govert de Roos en Annelies Schreuder. Foto’s van sportfotograaf Matty van Wijnbergen zijn te zien. Van Wijnbergen ontvangt later deze zomer de ’Grote Pim’, vernoemd naar sportfotograaf Pim Ras.

De expositie is een samenwerkingsverband met Kunst Zij Ons Doel. KZOD- fotografen Odile Bosch, Monique Dukker, Rob van Bruggen, Jaqueline van Rosmalen, Annelies van Nieuwmegen en Steven Blad tonen eveneens werk op de expositie.

Expositie ’Fotofilmen, Grote Paul Huf in Haarlem’. Kloostergangen van het stadhuis, Grote Markt Haarlem. van 28 juni t/m 1 september. Gratis te bezichtigen van maandag t/m vrijdag, 08.00-17.00 uur. Officiële opening: vrijdag 7 juli, 15.30 uur door oud-burgemeester van Haarlem, Jaap Pop.