Kulk stopt na vijftig jaar met benzinestation aan de Venneperweg

Kulk stopt na vijftig jaar met benzinestation aan de Venneperweg
Tot medio jaren zeventig had de familie Kulk aan de Venneperweg een witte pomp.
© Foto: familie Kulk
Nieuw-Vennep

Na ruim een halve eeuw eigendom te zijn geweest van de familie Kulk gaat het benzinestation aan de Venneperweg over in andere handen. Jan Kulk heeft het BP-tankstation verkocht.

Vrijdag trekt de ondernemer voor het laatst de deur van het benzinestation achter zich dicht. ,,Ik ben 68 jaar, ik heb het wel verdiend, toch?’’, zegt Kulk over zijn pensionering.

Toen Jantje werd geboren, was zijn vader Jan sr. nog kolenboer. De populariteit van aardgas maakte daar een einde aan. Gelukkig voor de familie Kulk kwam de overheid net op tijd met een regeling om van noodlijdende kolenboeren benzineverkopers te maken. Familiebedrijf Kulk opende in 1966 aan de Venneperweg een witte pomp.

Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat Jan jr. de zaak zou overnemen, maar ’mijn studie mislukte’. ,,Daardoor ben ik blijven hangen.’’ Het pakte prima uit, want hij had een ’fantastische tijd’. Jarenlang bestond het familiebedrijf ook uit het tankstation aan de Zuiderdreef en pompen in Heemstede en Amsterdam.

Vorig jaar werd het vijftigjarig bestaan van de benzinepomp aan de Venneperweg nog bescheiden gevierd. ,,We zijn uit eten geweest’’, vertelt het voormalige VVD-raadslid.

Geen van zijn vier kinderen wilde het familiebedrijf overnemen. Boos is Jan daar niet over. Belangrijkste is dat ze goed terecht zijn gekomen.

Hij heeft het nu druk met het opruimen van de zaak, wat na al die jaren nog best veel werk is. ,,Ik ben daar nog elke dag.’’ De nieuwe eigenaar van de pomp is De Haan Minerale Oliën BV, die de benzinepomp in elk geval de komende anderhalf jaar voortzet, verwacht Kulk. Ook als het straks niet meer zijn tankstation is, zal de Venneper daar blijven tanken.

Het laatste nieuws