Svitzer actief in Rotterdam

Svitzer actief in Rotterdam
Svitzer Marken in IJmuiden. Archieffoto Frits Houtgraaf
IJmuiden

De sleeptak van Svitzer - de opvolger van het IJmuidense Wijsmuller - is actief in de Rotterdamse haven. Sinds 1 juni zijn zes sleepboten van de onderneming aanwezig in de grootste haven van Europa. Het betreft de Svitzer Muiden, Svitzer Nari, Svitzer Hutton en de Ginger en Brent van het IJmuidense sleepbedrijf Iskes.

De laatste twee boten worden gecharterd voor onbepaalde tijd. Afgelopen vrijdag is de vloot vertrokken vanuit IJmuiden naar de Maasvlakte in Rotterdam.

Peter Rondhuis, managing director Continental Europe van Svitzer, kijkt uit naar het nieuwe avontuur. ,,Met de opening van de Maasvlakte 11 op komst, zien we een gouden toekomst weggelegd voor Rotterdam.’’ Het moederbedrijf van Svitzer, de AP Moller-Maersk Group, heeft al jaren een containerterminal op de Maasvlakte.

Aanvankelijk zouden volgens Nieuwsblad Transport en Schuttevaer dit jaar een combinatie van Iskes en Svitzer van start gaan. Directeur Ronald Vergouwen van Iskes noemt deze berichtgeving ’speculatief’.

,,We hebben alleen gesproken over de diverse opties.’’ De Ginger of de Brent wordt medio juli vervangen door een nieuwe sleepboot, de in Vietnam gebouwde Mercurius. De Brent of de Ginger gaat dienst doen voor de offshore.