Premium

Schouten sterk bij 79e editie van Pim Mulierloop [video]

Schouten sterk bij 79e editie van Pim Mulierloop [video]
Santpoort-Noord

Snel schuilen onder het afdakje van de kantine was het devies vlak voor de eerste start van de Pim Mulierloop zondag in Santpoort-Noord. De speaker van dienst hield de moed er echter in en kondigde aan dat het droog zou zijn bij de start. Hij kreeg gelijk en in totaal ruim vijfhonderd atleten kwamen in actie tijdens de oudste loop van Nederland.

De deelnemers kregen zelfs nog een zonnetje te zien. Opgezweept op verschillende punten door live muziek werden door de deelnemers 1250 meter, 5, 10 of 16.1 kilometer afgelegd.

De jeugdloop werd in 5 minuten en 48 seconden een prooi voor Ivar Molenaar die vervolgens snel wisselde van startnummer om ook nog eens in 22.41 31e op de vijf kilometer te worden.

Schouten sterk bij 79e editie van Pim Mulierloop [video]
De Pim Mulierloop laat de deelnemers altijd mooie stukjes van de gemeente Velsen zien.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Op die vijf kilometer ging de winst naar Menno Schouten. De Beverwijker klokte een tijd van 15.57 en was daarmee oppermachtig. Joey Hendriks (17.20) en Michel Hageman (17.25) completeerden het podium.

Cunera Koleman (19.21) uit Amsterdam bleef de Velsense Jessie Geel (19.36) vijftien seconden voor bij de vrouwenwedstrijd. Het brons ging naar Kirsten Jochems.

Op de tien kilometer was Haarlemmer Christiaan Bosselaar in 33.46 het snelste terug op de baan van het organiserende Suomi.

Bram Prins (35.00) en Cees Kersten (36.10) werden respectievelijk tweede en derde. Lineke Kroon was de snelste vrouw in 39.32. Jolijn Swager moest met 40.12 flink toegeven op de Haarlemse. Het ’brons’ was voor Fa Adda in 41.25.

Op de langste afstand kon Brenda Koning haar zege van 2018 ditmaal geen vervolg geven. De Heemskerkse eindigde als derde in 1.19.28 achter Ilonka Betjes (1.15.17) en Dani O’Sullivan (1.17.44).

Bij de mannen wisten Daan Oppenhuis en Jurriën Hoffer net binnen het uur terug te komen. De Haarlemmers klokten respectievelijk eindtijden van 59.49 en 59.59. Ralph Apeldoorn legde in 1.00.45 beslag op de derde plek.

Schouten sterk bij 79e editie van Pim Mulierloop [video]

De organisatie toonde zich na afloop uitermate tevreden met het aantal deelnemers en de gang van zaken op de wedstrijddag. ,,We hebben op deze datum veel concurrentie van andere wedstrijden. Zo was er zaterdag de Johan Cruijff legacy run en vandaag de Utrecht marathon. Wedstrijden die niet in de buurt liggen, maar het geeft wel aan dat atleten keuzes kunnen maken”, zegt Paul de Boer namens de organisatie.

Zo kwamen er zaterdag ruim 4000 atleten aan de start in Amsterdam van de wedstrijd over 14 kilometer die liep langs belangrijke plekken uit het leven van Johan Cruijff, zoals het Olympisch Stadion, Betondorp en de Arena.

Ondanks de nodige concurrentie kijkt de organisatie van de Pim Mulierloop ook al vooruit naar volgend jaar. Dan staat immers de tachtigste editie van de loop gepland. ,,Er zijn wel wat ideeën, maar we hebben nog niets specifieks bedacht. Het is natuurlijk duidelijk dat de loop van volgend jaar wel om iets extra’s vraagt.”

Net binnen