Automobilist met flinke fles lachgas achter het stuur betrapt op A9

Automobilist met flinke fles lachgas achter het stuur betrapt op A9
HAARLEM

Een 19-jarige automobilist uit Rotterdam is woensdag op de A9 ter hoogte van Haarlem aan de kant gezet door de politie. Hij werd betrapt op het gebruik van lachgas achter het stuur.

Andere weggebruikers hadden de politie getipt over de bestuurder. De politie zag hem vervolgens op de A9 richting Alkmaar rijden met een gevulde ballon aan zijn mond. Toen hij de agenten in de gaten kreeg, stopte hij de ballon snel weg.

De auto werd aan de kant gezet, de bestuurder bleek een fles met 2kg lachgas erin bij zich te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij wordt aangemeld voor een onderzoek door het CBR om zijn rijvaardigheid te beoordelen.

View this post on Instagram

Gisteren kregen wij een melding dat een bestuurder lachgas zou gebruiken tijdens het autorijden. Even later zagen wij een 19-jarige man uit Rotterdam rijden over de A9 richting Alkmaar. Wij zagen deze man rijdend op de autosnelweg met een gevulde ballon in zijn mond. Toen hij ons zag moffelde hij snel de ballon weg. Wij hebben deze bestuurder stil gehouden en hij bleek een fles met 2kg lachgas bij zich te hebben. Wij hebben dan ook op een zogenaamde 130-procedure in werking gesteld en het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Bij een 130-procedure melden wij onze bevindingen aan het CBR. Deze gaat dan een onderzoek doen of de bestuurder geestelijk en lichamelijk wel in staat is een motorrijtuig op verantwoorde wijze te besturen. #LandelijkeEenheid #instacops #lachgas #alkmaar #cbr

A post shared by Landelijke Eenheid Noordwest (@pol_infranw) on

Het laatste nieuws