Vrouwen IZGS uit Haarlem tiende in triatloncompetitie

Westzaan

In de vijfde en laatste ronde van de triatloncompetitie veranderde niet veel in de tweede divisie voor de mannen- en vrouwenteams van IZGS uit Haarlem en TV Haarlemmermeer. Bij de Zaanstad Triathlon was er voor het tweede mannenteam van IZGS wel feest met promotie naar de derde divisie.

De harde wind zorgde vooral in de Nauernasche Vaart dat het lastig navigeren was bij de 750 meter die gezwommen moest worden met de spintafstand. ,,Het was chaotisch. Je zou denken gewoon rechtdoor gaan. Maar toch voelde dat niet zo. Dat kwam wellicht ook omdat we onder een brug door moesten’’, liet Suzan Tuiner van IZGS weten.

Over de 20 kilometer fietsen was Tuiner meer enthousiast. ,,Het waren veel lange rechte stukken met keerpunten. Dat is leuk, want dan zie je elkaar.’’

Net als het slot, 5 kilometer hardlopen. ,,Bij het laatste stuk lopen moest je over een ponton. Dat voelde alsof je over een stevig waterbed liep. Erg gaaf.’’ De Haarlemse vrouwen werden elfde in de daguitslag met Pennings als tiende finisher. In de eindstand werd het kwartet tiende.

Michelle Boone was met een 46ste plaats de best presterende triatlete van TV Haarlemmermeer. Het team werd zestiende in Zaanstad en in de totale uitslag vijftiende. ,,Er zat een kwartier tussen alle wedstrijden. Daardoor was het behoorlijk chaotisch in de wisselzone en druk op het parcours. Met fietsen mocht je niet stayeren. Dat maakte het extra uitdagend’’, aldus Boone.

Bij de mannen van IZGS kwam Tim Vreeburg als vijfde over de finish. Met Peter Tauber, Peter ter Haak en Joost Mulder werden de Haarlemmers achttiende en in de einduitslag twintigste. ,,We konden niet degraderen, dus alles is ingezet om het tweede team op een hoger plan te tillen. Dat is gelukt. Volgend seizoen gaan we er weer voor.’’

TV Haarlemmermeer werd zondag elfde en stond na vijf competitierondes op de veertiende plaats. Youri Severin werd 20ste en was daarmee het hoogst geplaatste teamlid.

Het laatste nieuws