Nieuw boerenprotest op 16 oktober

Nieuw boerenprotest op 16 oktober
DEN HAAG

De actiegroep Farmer Defence Force houdt op volgende week woensdag opnieuw een protestactie. Een woordvoerder van Farmer Defence Force zei dat onder meer burgers, vissers en bouwvakkers zich bij de actie zullen aansluiten en dat er vermoedelijk veel meer mensen komen dan bij het protest op het Malieveld.

De woordvoerder wilde nog niet zeggen hoe de actie er gaat uitzien en waar die zal plaatsvinden. Dat maakt de groep vermoedelijk dinsdag bekend. "Ik kan wel zeggen dat we ook bij de nieuwe actie meedoen met onze trekkers."

Agractie, een andere actiegroep van boeren, is niet betrokken bij het protest van 16 oktober. "Wij willen binnen drie tot zes weken zelf een publieksvriendelijke actie houden", aldus een woordvoerder van Agractie. Hoe die actie er gaat uitzien, wil de zegsman nog niet kwijt. Wel is duidelijk dat er geen tractoren of grote hoeveelheden mensen bij betrokken zullen zijn. Voor het financieren van de actie hoopt de groep 120.000 euro in te zamelen. De teller stond maandagmiddag op ruim 15.000 euro.

Lees ook: Chaos op wegen door boerenprotest, regen en ongelukken: drukste ochtendspits ooit met bijna 1000 kilometer file

Boeren kwamen vorige week dinsdag massaal naar het Malieveld in Den Haag, onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot had de toorn van de sector over zich afgeroepen door te pleiten voor een halvering van de veestapel.

Lees ook: Boze boeren van Texel maandagavond al per tractor onderweg naar Den Haag [video]