Premium

Voorlopig geen huwelijk te sluiten in Halfweg

Voorlopig geen huwelijk te sluiten in Halfweg
Voorlopig geen huwelijkssluitingen in Halfweg.
Hoofddorp

Dringende vraag van CDA-raadslid Ingrid Vink: wanneer worden er weer huwelijken afgesloten in het raadhuis van Halfweg? Voorlopig niet, zegt Haarlemmermeers burgemeester Marianne Schuurmans.

De servicebalies van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer in Halfweg zijn weer geopend, „dus wanneer kan er weer worden getrouwd in de prachtige raadszaal?”, wil Vink weten. „Het is zeker een mooie locatie en er kan zo spoedig mogelijk weer worden getrouwd”, antwoordt de burgemeester.

Maar dat gaat nog even duren. „Er is schade aan het voormalige gemeentehuis geconstateerd en er wordt nu gekeken naar de aansprakelijkheid. Als duidelijk is bij welke partij die ligt, kunnen er herstelwerkzaamheden worden voorbereid”, aldus Schuurmans. „We weten alleen niet wanneer die beginnen.”

„U kunt nu al in Halfweg trouwen, maar we kunnen geen datum vastleggen. In juli is er een huwelijk gesloten in het oude raadhuis. Daarvan hebben we geleerd dat we dat niet meer moeten doen. We kunnen geen zekerheid bieden voor de mooiste dag van het leven van twee inwoners, dat is niet goed voor zo’n dag waar je al nerveus voor bent.”