Premium

Het Broedcafé brengt een ode aan de circulair ondernemer: ’Zwammen zijn het nieuwe vlees’

Het Broedcafé brengt een ode aan de circulair ondernemer: ’Zwammen zijn het nieuwe vlees’
Oesterzwamkweker Erik Boele-de Zeeuw praat tijdens de eerste editie van het Broedcafé.
© United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

Men neme wat vers koffieprut, een pot, zak of kop en wat broed (het beginstadium van een paddenstoel). Stop het prut en broed samen in de pot, zet het op een koele plek en heb drie weken geduld. Het resultaat: eigen gekweekte, verse oesterzwammen.

Voor Erik Boele van de Oesterzwammerij is het dagelijkse koek. „Wist je dat oesterzwammen boordevol eiwitten zitten, maar helemaal niet vet zijn? Mensen denken vaak onterecht dat paddenstoelen niet per ...

VERDER LEZEN?

Altijd en overal toegang tot onze beste artikelen.