Alleen winst telt voor Geel Wit en DSS

Alleen winst telt voor Geel Wit en DSS
Haarlem

Wat werd er reikhalzend naar de eerste zege van DSS uitgekeken binnen de eigen gelederen. Zo’n beroerde competitiestart heeft de hoofdmacht in de vierde klasse nog niet ervaren. De eerste drie duels gingen verloren en pas begin november werden tegen Zaandijk de eerste drie punten vergaard.

Geel Wit ’20 – zondag de opponent van DSS – startte ijzersterk met twee ruime zeges maar daarna ging het bergafwaarts. Aan de laatste vier duels hield de ploeg slechts één punt over.

DSS is verplicht om te winnen om vervolgens weer enigszins aan te haken bij de middenmoot. Als Geel Wit in eigen huis opnieuw niet tot winst komt, ziet de ploeg van trainer Radjin de Haan de top vier echt uit het zicht verdwijnen. En komt een seizoen in de grijze middenmoot akelig dichtbij.

,,Dat moeten we echt zien te voorkomen. Het is jammer dat we goede eerste helften tegen Onze Gezellen en RCZ niet bekronen met doelpunten. In de tweede helft ging het beide keren mis helaas”, blikt De Haan terug op de nederlagen. ,,In deze wedstrijden speelden we bijvoorbeeld beter dan tegen Knollendam en die wonnen we ruim. Vertel maar waar de logica zit.”

Na een eerste seizoen waarin Illiass Akchich als trainer van DSS succesvol was met het behalen van de nacompetitie zit DSS in een wak. Vorig seizoen kon de ploeg de strijd met Spaarnwoude niet aan. Vooral het gebrek aan doelpunten is zorgwekkend. Alleen Knollendam doet het wat dat betreft slechter. Genoeg ingrediënten dus voor een open wedstrijd. Aan een gelijkspel hebben beiden niets.

Fred van der Veldt maakt zijn debuut als rapporteur bij de wedstrijd van de week.

Net binnen