Premium

Scheidsrechter voelt mooi voetbalduel tussen Olympia Haarlem en Stormvogels niet aan

Scheidsrechter voelt mooi voetbalduel tussen Olympia Haarlem en Stormvogels niet aan
Keeper Floris Serné van Stormvogels stompt de bal op tijd weg.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

Een half uur heeft Stormvogels koploper Olympia Haarlem volledig in verwarring gebracht, maar uiteindelijk bleek de formatie van trainer Barry Tjeertes toch over iets meer inhoud te beschikken: 3-2.

Niet alleen een wedstrijd volgens de regels fluiten is iets wat een arbiter in zijn bagage moet hebben, een ander belangrijk onderdeel om door te kunnen stomen naar het Betaalde Voetbal is het ’aanvoelen van een wedstrijd.’

Arbiter Devinio Juninck mag met zijn 22 jaar dan wel in het ’talententraject’ zitten, een duel aanvoelen is iets wat hij absoluut nog niet onder de knie heeft. Zo deelde hij - voornamelijk voor praten - maar liefst acht gele kaarten uit, terwijl de spelers van beide elftallen veel respect voor elkaar hadden en geen moment over de scheef gingen.

Zelfs Stormvogels trainer Sjaak Lettinga ontkwam niet aan een gele kaart. ,,Hij zei dat hij het commentaar op onze bank zat was, toen zei ik dat ik hem zat was.”

Het dieptepunt was wel toen Olympia-speler Randy de Wit aan de arbiter vroeg of een schwalbe van Hussein Yilmaz niet een kaart waard was om vervolgens zelf een gele kaart (zijn tweede waardoor hij kon douchen) te krijgen.

Tussen alle vreemde beslissingen van de man in het gele pak door, kreeg het publiek een interessante wedstrijd voorgeschoteld. Vooral in het eerste half uur had de thuisploeg weinig in te brengen. De formatie van trainer Lettinga speelde één op één, liet Gregory van Nieuwkoop goed doorschuiven en daar had Olympia Haarlem totaal geen kijk op.

,,Ik was wel verrast door de spelwijze van Stormvogels”, was het eerlijke commentaar van Tjeertes. ,,Pas toen ik Jeffrey van den Berg naar het middenveld opschoof, ging het beter lopen bij ons.”

De thuisploeg keek op dat moment wel tegen een 0-1 achterstand aan. Wie anders dan de sterk spelende Patrick Krop schoot de bal steenhard in de touwen. Een achterstand die de thuisploeg nog voor de rust wist om te buigen. De spelers hadden daar wel de hulp van de arbiter voor nodig die een handsbal van Dennis Klepper had gezien. Jeffrey van den Berg schoot vanaf de stip raak. Bij de tweede treffer zat doelman Serné mis op een schot van Arjen Boelens.Het mooiste doelpunt was vlak na de wissel van Daniel Opoku die de bal kiezel hard in de kruising schoot. Nadat de bezoekers een strafschop was onthouden, schoot Van Nieuwkoop vlak voor tijd de 3-2 binnen.

Olympia Haarlem: Van der Giezen; Hoenderdos, De Wit, Boelens, Gast (82. Uijtenhaak); Ter Hedde, Kaya, Van den Berg; Ben Hadi (79. Salah), Opoku, Pinar.

Stormvogels: Serné; Van der Voort, Jansen, Van Nieuwkoop, Klepper; Aukes (84. Scholten), Willemse, Ezeoke; Van Westen (78. Wolthuis), Krop (35. Yilmaz), Leone.