Bijna tachtig procent van outletcentrum Halfweg al ingevuld, Amsterdam The Style Outlets opent in herfst 2020 de deuren

Amsterdam The Style Outlets in Halfweg schiet momenteel uit de grond.
© Foto: Hein Flach
Halfweg

Bijna tachtig procent van de ruimte voor detailhandel in outletcentrum Amsterdam The Style Outlets is krap een jaar voor de opening al ingevuld. Dat maakte ontwikkelaar Neinver deze week bekend op de internationale winkelvastgoedbeurs Mapic in het Franse Cannes.

De nieuwbouw in Halfweg opent naar verwachting in de herfst van 2020 de deuren. De bouw van Amsterdam The Style Outlets is momenteel in volle gang.

Welke winkels in het outletcentrum komen, blijft nog even geheim. ,,Daar mogen we van de merken nog niets over zeggen, helaas’’, aldus een zegsman van Amsterdam The Style Outlets.

Volop bouwkranen langs de Ringvaart.
© Foto: Hein Flach

Het outletcentrum, dat volop in aanbouw is, biedt straks onderdak aan 115 winkels met een bruto huuroppervlakte van 19.000 vierkante meter. Amsterdam The Style Outlets wordt gebouwd bovenop een parkeergarage, die plaats biedt aan bijna tweeduizend auto’s.

Het outletcentrum zou al eerder opengaan, maar bezwaarprocedures zorgden voor een vertraging. Een van de bezwaarmakers was de gemeente Haarlem. B en W van de Spaarnestad vreesden dat de komst van de outlet ten koste zou gaan van de winkels in de binnenstad.

Amsterdam The Style Outlets maakt onderdeel uit van SugarCity. Op het terrein waar vroeger de suikerfabriek zat, komt ook nieuwbouw van supermarkt Dirk van den Broek.

Net binnen