Overwinningen voor Kroon en Rothweiler in zware crossloop in Wijk aan Zee

Lineke Kroon
© Archieffoto
Wijk aan Zee

De tweede wedstrijd van het Run X HaarlemCross Circuit heeft zondag overwinningen opgeleverd voor Lineke Kroon en Jim Rothweiler.

De cross in Wijk aan Zee wordt traditiegetrouw als een van de zwaarste lopen in het circuit gezien. De deelnemers moeten immers een stuk over het strand afleggen. De weersomstandigheden waren verder prima. De vrouwenwedstrijd ging over 6.6 kilometer, dat betekende tweemaal een ronde over het parkoers afleggen. KAV Holland atlete Lineke Kroon was na 29 minuten en 31 seconden als eerste terug. De tweede plaats ging naar haar clubgenote Eva Cornet in 30.54. Ilonka Betjes was de eerste atlete in de categorie Vrouwen 45 en eindigde overall als derde in 31.07.

Kroon had twee weken geleden ook al de eerste cross van het acht tellende wedstrijden circuit gewonnen. Toen was zij de sterkte in Spaarndam.

Bij de mannen, die driemaal het parkoers diende te lopen, was Haarlemmer Jim Rothweiler de sterkste deelnemer. Hij ontbrak twee weken geleden maar pakte nu zonder problemen de winst. na 9.9 kilometer stond de klok stil op 37 minuten en 5 seconden. Michiel de Ruiter werd tweede in 37.30 voor Ward van den Boorn in 39.03.

De organiserende vereniging DEM uit Beverwijk zag in de verschillende wedstrijden in totaal 254 atleten in actie komen. Onder hen 123 mannen op de 9.9 kilometer.

De volgende wedstrijd van het circuit is zondag 1 december de Parkloop in Heiloo. Die dag wordt bij Suomi in Santpoort-Noord ook de Sinterklaasloop gehouden.

Net binnen