Miljoenen aan elektronika gestolen afgelopen zomer bij expeditiebedrijf op Schiphol [video]

© Opsporing Verzocht
SCHIPHOL

Twee nepchauffeurs hebben afgelopen zomer voor drie miljoen euro aan elektronica gestolen bij een expeditiebedrijf aan de Rangoonweg op Schiphol. Dat is gebeurd in de nacht van dinsdag op woensdag 5 juni.

De diefstal is dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Zo zijn er veel telefoons gestolen van het merk Motorola. Daarnaast is er veel materiaal van het merk DJI buitgemaakt, onder meer drones en actioncamera’s.

Tenslotte zijn er dozen met tuinverlichting gestolen, mogelijk per ongeluk. 97 dozen zijn op 12 september gevonden in een loods in Beverwijk. De eigenaar is aangehouden.

© Opsporing Verzocht

Naar de twee daders van de miljoenendiefstal wordt gezocht. Er werden twee vrachtwagens gebruikt; een lichtkleurige bakwagen van DAF en een witte trekker van Renault. Die laatste werd in april aangeschaft door twee mannen in het Gelderse Vuren. Een van hen is aangehouden, maar de andere, genaamd ‘Appie’ wordt nog gezocht.

In Opsporing Verzocht wordt onder meer naar meer informatie over de ladingdiefstal gevraagd. Ook wordt er gezocht naar de taxichauffeur die de twee mannen die de vrachtwagen kochten, bracht naar Vuren.