Feestje Persoon van het Jaar 2019 live te volgen

Okrah Donkor van Triple Threat, de Man van het Jaar 2018.
© Archieffoto
Haarlem

Lezers die benieuwd zijn naar de Persoon van het Jaar 2019 kunnen het feestje rond deze verkiezing live volgen. Vanuit Sociëteit de Vereeniging in Haarlem wordt de bekendmaking gestreamd.

De beelden zijn te bekijken via de site van Haarlems Dagblad. De verkiezing is een initiatief van Haarlems Dagblad om een regiogenoot in het zonnetje te zetten die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden. Het feestje is vrijdag 10 januari van 18-20 uur.

Er zijn negen kandidaten die de krant uitgebreid heeft geportretteerd, waarna de lezers konden stemmen. De kandidaten worden, vlak voor de bekendmaking, nog kort geïnterviewd in Sociëteit Vereeniging. Ook is er muziek van het Ampzing Genootschap en treedt puntdichter Jan J. Pieterse op.

De kandidaten zijn Thomas Adamidis van de nieuwe skatehal, Welna Buwalda van de Haarlemse Bomenwachters, zilversmid Wim Groenhart, circulair ondernemer Erik Boele, Jaap Wiersma als redder van Tafeltje Dekje, het duo Janneke Barten en Margriet Schager van Extinction Rebellion, Dominieke Bos namens mensen met een slecht zicht, Arno Duivestein van de Pletterij en Alice Taylor van Mooizooi.