Haarlemmers kiezen met Persoon van het Jaar Thomas voor de jeugd

Alle genomineerden voor Persoon van het Jaar op het podium met in het midden Thomas Adamidis en hoofdredacteur Hugo Schneider.
© UP/Toussaint Kluiters
Haarlem

,,Top, leuke titel.’’ Koel en nuchter reageert Thomas Adamidis op zijn verkiezing van Persoon van het Jaar. De negentienjarige Haarlemmer nam vijf jaar geleden het initiatief dat er in Haarlem een skatehal moest komen.

Een droom die vijf jaar later werkelijkheid wordt want in maart van dit jaar kunnen skaters uit het hele land in de Waarderpolder hun capriolen uithalen.

Thomas kreeg van de ongeveer 3.300 stemmen 781 keer de voorkeur. De nummer twee bij deze verkiezing is Jaap Wiersma die de maaltijdservice Tafeltje Dekje heeft gered. Nummer drie is Erik Boele, de man die oesterzwammen kweekt op koffieprut.

Jaap Wiersma zei ook heel blij te zijn met de uitslag en nog blijer dat de maaltijdservice is blijven bestaan waarvoor hij de politiek heeft bewerkt. ,,Ook dankzij de krant’’, zei Wiersma. Erik Boele kijkt terug op een geslaagde verkiezing. Hij had willen winnen, want in zijn vier krantenwijken had hij bij elke abonnee een brief in de bus gedaan om op hem te stemmen. Oesterzwammen kweken alleen levert niet genoeg op voor het gezinsinkomen.

Het feest van de bekendmaking was vrijdagavond in de Sociëteit Vereeniging met honderd aanwezigen.

Lees ook: Thomas Adamidis timmert in vrieskou aan de droom van een skatehal in Haarlem

Lees hier alles over de verkiezing.