Trainer Bogmans per direct weg bij waterpolovrouwen van ZV Haerlem

Haarlem

De waterpolovrouwen van ZV Haerlem maken de rest van het seizoen af onder leiding van trainer Bas Willemsen. Na goed overleg met het bestuur werd besloten de samenwerking met Peter Bogmans per direct te beëindigen.

Er was onvoldoende overtuiging bij de oefenmeester in zijn eerste seizoen om handhaving op het huidige niveau te realiseren. Er resteren nog elf competitieduels in de eerste divisie.

Volgens Frank Pruijn, lid van de waterpolocommissie, was ook de veranderde ’pittige’ promotie-degradatieregeling debet aan de lastige beslissing. „Dit seizoen spelen maar liefst veertien teams in de competitie. Normaal is dat twaalf. De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks en de drie daarboven spelen play-offs om lijfsbehoud. Vanaf de achtste plaats ben je dus veilig.” Het gat met plek acht is op dit moment al tien verliespunten. ZV Haerlem staat tiende na 15 wedstrijden waarin het 14 punten verzamelde.

Zaterdag zit Jaap Blok op de bank als coach bij het duel in Bilthoven tegen HBW (SG). Voor Willemsen, die eerder Katwijk onder zijn hoede had, is het de tweede interim klus dit seizoen bij ZV Haerlem. Eerder nam hij de training en coaching bij de mannen op zich toen Anton Heiden langere tijd op vakantie was in Australië.

Net binnen