Premium

Onderweg in Velsen: Met Rummikub vrienden maken

Onderweg in Velsen: Met Rummikub vrienden maken
Janneke(l.), Margret en Minke.
© foto kees de boer
Velserbroek

Wie legt de slimste combinaties? Wie heeft de beste tactiek? Er wordt gemoedelijk geroezemoesd deze dinsdagmiddag in wijkcentrum De Hofstede tijdens het Rummikubtoernooi.

Margret, Janneke en Minke van de Seniorenvereniging Velsen zien het als organisatoren van dit bijzondere toernooi tevreden aan.

De hoofdprijs, een beker met een Dekamarkt-waardebon van vijftien euro staat al op tafel klaar. ’Kampioen 25 februari 2020’ staat erop.

,,Het is de eerste keer dat we dit toernooi voor ouderen organiseren”, zegt Margret. ,,We doen het omdat er op Rummikubgebied nog helemaal niets is in Velsen. Dit is voor senioren ook een leuk gebeuren om nieuwe sociale contacten op te doen.”

Ze vertelt dat ze dit tevens doen om de vereniging wat bekender te maken. ,,We hebben als club te maken met vergrijzing, er is weinig aanwas van jonge mensen. De meeste bij ons zijn de zeventig dik gepasseerd, er zijn maar weinig vijftigers.”

Margret onthult dat ze bezig is met de voorbereiding van een geheel nieuwe activiteit: het in groepsverband toertochten maken met de scootmobiel. ,,Meestal komen mensen met hun scootmobiel niet verder dan de supermarkt of een bezoek aan de huisarts”, legt ze uit. ,,Je gaat niet in je eentje vanuit Velsen naar Spaarnwoude op en neer. Dat wordt anders onder begeleiding en in een groep. Ik ben nu begeleiders aan het werven en als het een beetje meezit, kunnen we deze zomer al beginnen met de tochten. Ik denk echt dat die in een behoefte voorzien.”

Dan is het pauze, er gaan schalen met hapjes in het rond. Een deelneemster steekt haar duim omhoog als ze een toastje in haar mond stopt: ,,Koffie, thee, alles krijgen we hier. Petje af en een dikke pluim voor de mensen die dit hebben georganiseerd.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl