Zeer grote brand bij bedrijf in Boesingheliede [video]

© Foto’s Rowin van Diest
1/10
Boesingheliede

Bij een autobedrijf aan de Schipholweg in Boesingheliede is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken.

Er zijn geen gewonden gevallen. Een deel van N232 is afgesloten en ook verkeer op de A9 kan hinder ondervinden door rook.

De loods van het autobedrijf wordt als verloren beschouwd. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur overslaat naar een naastgelegen bedrijf, maar dat lukte niet. Ook deze loods werd verwoest door het vuur.

Volgens de brandweer is er asbest vrijgekomen, maar heeft die zich niet verspreid over de openbare weg. Er is daarom geen gevaar voor omwonenden.

In de nacht van zondag op maandag was er ook een grote brand aan de Schipholweg in Boesingheliede. Toen ging een loods vlakbij de loods waar nu brand is in vlammen op. Hierbij kwam ook asbest vrij.

"Die brand was denk ik vijf of zes loodsen verderop. Ja, dat is heel opmerkelijk. Reden voor de politie een onderzoek in te stellen", zegt een brandweerwoordvoerder.

In totaal zijn er twaalf tankautospuiten opgeroepen om het vuur te bestrijden. ,,Het gaat in totaal om drie pelotons van de brandweer. Een voor de waterwinning, een voor de brandbestrijding en een reserve’’, licht de woordvoerder toe.

Het kostte de brandweer de nodige moeite de brand onder controle te brengen. Rond 1.30 uur werd het sein brand meester gegegen, twee uur na de brandmelding. Nablussen zou vanaf dan enkele uren duren, aldus de veiligheidsregio. Zaterdag rond 9.30 uur was ook die klus klaar en vertrokken de brandweerwagens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen