Brand Boesingheliede laat alleen smeulend geraamte over van autobedrijf

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/4
Boesingheliede

Een dag na de uitslaande brand bij een autobedrijf in Boesingheliede is er alleen nog een metalen skelet te zien van wat ooit de loods van het autobedrijf was.

Vrijdagavond brak brand uit bij een autobedrijf aan de Schipholweg. De vlammen sloegen uit het dak en rook verstoorde het verkeer op de N232 en A9.

Ondanks de inzet van twaalf brandweerwagens kon de brandweer niet voorkomen dat de loods volledig uitbrandde en het vuur oversloeg naar een ander gebouw. Pas rond half twee ’s nachts werd het sein ’brand meester’ gegeven. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met blussen.

Zaterdagochtend smeult het geraamte nog wat na, maar er lijkt geen brand meer te zijn. Het is onduidelijk wanneer de puinhopen worden opgeruimd.

© DNP.NU

Verdachte brand?

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Het terrein is afgezet en de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. In de nacht van zondag op maandag was er ook al brand in een loods aan de Schipholweg. "Die brand was denk ik vijf of zes loodsen verderop. Ja, dat is heel opmerkelijk. Reden voor de politie een onderzoek in te stellen", zei een brandweerwoordvoerder eerder.

Net binnen