DIOS pakt zeven punten uit vier duels en doet weer mee in tweede klasse

Amsterdam

DIOS heeft een vitale 1-3 zege gepakt op rivaal Zeeburgia. Dit duel was van levensbelang om uit de directe degradatiezorgen te komen.

Niet dat DIOS al van de laatste plaats is, maar door de overwinning houden de Nieuw-Vennepers alle concurrenten in het vizier. ,,Als we hadden verloren, was het misschien al klaar geweest”, aldus trainer Ayhan Gargili.

Omdat FC Weesp ook verloor staat DIOS slechts twee punten van de nacompetitieplaatsen af. Gargili haalde in zijn eerste vier duels zeer knap zeven punten terwijl DIOS daarvoor de gedoodverfde degradatiekandidaat was.

Na een rommelige eerste helft was Gargili kritisch in de rust, wisselde twee keer en zag daarna een ander DIOS. Jesse van Wees scoorde de 0-1.

Vincent Noordman en Rezgar Kazim velden het vonnis over Zeeburgia waarna ook de vierde treffer door een bezoeker werd genaakt. Kevin Leij schoot de bal in eigen doel.

Pancratius leed een smadelijke 3-1 nederlaag bij DWS op een middag waarin niets lukte. ,,Alles verliep slecht”, verzuchtte trainer Danny Hijzelendoorn. ,,Het begon bij ons zelf. Inzakken, druk zetten, maar niets hielp. Het zat er gewoon niet in.”

Al kwamen de Badhoevedorpers nog wel op voorsprong via Dave Hertog. Dat was meteen het hoogtepunt want daarna waren alleen de hoofdstedelingen nog trefzeker. Bas Pel kreeg in de slotfase na een overtreding zijn tweede gele kaart.

HBC heeft wel weer de stijgende lijn te pakken na de tweede zege op rij. Bij KDO wonnen de Heemstedenaren met 1-3. Na drie kansen voor HBC stond KDO wel op het scorebord na een hoekschop. HBC rechtte de rug en bleef de betere ploeg. Vlak voor de rust benutte Sven Wierda een strafschop.

Na de rust benutte Luke Vahle ook een elfmetertrap waardoor de bezoekers voor het eerst aan de leiding kwamen. Wierda stond als eindstation van een vloeiende aanval voor de 1-3.

In eigen huis had koploper Hillegom moeite om DOSR van zich af te schudden. De ploeg van trainer Ron Bouman kwam op slag van de rust op voorsprong na een mooie treffer van Aidan Ryan. Dat bleef lang zo waardoor Hillegom alle zeilen bij moest zetten om puntverlies te voorkomen. Aziz Talat maakte toch de 2-0 waardoor de thuisploeg de 2-1 kon hebben.

Net binnen