Premium

Jozua Jaring van toprestaurant Ratatouille in Haarlem verbouwde flink en schrapte 30 zitplaatsen: ’Liever wat minder couverts dan dat ik de zaak volstamp’

Jozua Jaring in zijn compleet vernieuwde restaurant ,,Zo’n verbouwing kost meer dan een huis.’’
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

In de horeca wordt veel verbouwd. Vaak gebeurt dat óók om meer gasten te kunnen ontvangen. Maar bij het onlangs drastisch verbouwde restaurant Ratatouille aan het Spaarne in Haarlem is het precies andersom. Daar heeft chef-eigenaar Jozua Jaring (41) er bewust voor gekozen om het aantal stoelen terug te brengen van 85 naar 55. ,,Liever wat minder couverts dan dat ik de zaak volstamp.’’

Voor de twee weken durende verbouwing van Ratatouille zijn kosten noch moeite gespaard. Jaring was niet langer tevreden over het interieur, dat nog veel elementen bevatte van zijn voorgangers Lambermon’s en Vis&Ko. ,,Nu is het helemaal geworden zoals ik het zelf heb bedacht.’’