Politie Haarlemmermeer houdt vragenuur op facebook: Groepen jongeren op straat baart veel mensen zorgen [video]

Politie Haarlemmermeer houdt vragenuur op facebook: Groepen jongeren op straat baart veel mensen zorgen [video]
Teamchef Fred Roest online.
Hoofddorp

Groepen jongeren op straat, veel Haarlemmermeerders zijn daar bezorgd over in deze coronatijd.

Daarover kwamen de meeste vragen binnen bij de gestreamde onlinechat van politie Haarlemmermeer via facebook. Teamchef Fred Roest en burgemeester Marianne Schuurmans beantwoordden dinsdagmiddag een uur lang vragen van kijkers, tussen de 100 en 146.

,,Als er een melding binnenkomt, reageren we daarop’’, zegt Roest over jongeren. ,,We kijken of er straatacoaches in de buurt zijn, of handhavers of dat er agenten heen gaan. Er zijn groepen jongeren die anderhalve meter afstand van elkaar houden, maar toch zijn we er niet blij mee. Jongeren willen elkaar nogal eens op de nek springen.’’

,,We zijn zelf ook jong geweest en wat niet mag is dan altijd extra spannend’’, herinnert Schuurmans zich.

Mag ik met mijn gezin barbecuen in de tuin, mogen we ergens gaan picknicken. Hoe zit dat met arbeidsmigranten en hoe gaat het fouilleren op Schiphol. Mag een dokter met zijn assistente in een auto naar patiënten gaan en mag je met z’n tweeën op een brommer rijden. Alle vragen werden uitgebreid beantwoord.

Omtrent de jongeren op straat werd zelfs voor het eerst een filmpje getoond (’we hebben de première’, aldus Roest) dat inmiddels via social media wordt verspreid om te wijzen op de risico’s en de noodzaak om anderhalve meter afstand te houden.

Donderdagavond 19 uur is het volgende politiespreekuur op facebook. Opvallende vraag voor burgemeester Schuurmans was: hoe zit het met het bijkleuren van uw kapsel. Antwoord: ,,Dat kan nu even niet. Ik ben al tien jaar grijs en dat wordt nu zichtbaar. Mijn haar is ook te lang. Ik kan er niks aan doen, het is even niet anders.’’