Premium

Bezoekers negeren RIVM-richtlijnen: Buitenplaats Elswout in Overveen sluit tijdelijk haar deuren

Bezoekers negeren RIVM-richtlijnen: Buitenplaats Elswout in Overveen sluit tijdelijk haar deuren
Overveen

Buitenplaats Elswout in Overveen is vanaf dinsdag tijdelijk gesloten voor publiek. Deze maatregel geldt tenminste tot 28 april, meldt Staatsbosbeheer.

Ondanks de herhaalde oproep aan bezoekers om thuis te blijven in verband met het coronavirus, zien de boswachters dat hier weinig gehoor aan werd gegeven. Bovendien negeert een deel van de bezoekers de gebiedsregels en de RIVM-richtlijnen.

Er is schade aan de bijzondere natuur ontstaan en de veilige afstand van 1,5 meter is volgens Staatsbosbeheer veelal ver te zoeken. Dit heeft er helaas toe geleid dat Staatsbosbeheer en de gemeente Bloemendaal hebben besloten de deuren van buitenplaats Elswout te sluiten.

,,De afgelopen weken weten meer mensen buitenplaats Elswout te vinden. Niet alleen in het weekend maar ook op doordeweekse dagen. Onze boswachters komen veelvuldig overtredingen tegen: loslopende honden, vandalisme en mensen die de zeer kwetsbare moshellingen en bloemenweides betreden.’’

De boswachters hebben daarnaast op meerdere plekken resten van kampvuurtjes en barbecues aangetroffen en ook zijn er grotere gezelschappen waardoor de 1,5 meter afstand lastig is vol te houden.

,,Het is heel jammer, veel mensen uit de directe omgeving die op Elswout een frisse neus komen halen, en zich wel aan de regels houden, zijn nu de dupe’’, aldus boswachter Rien de Vries. ,,Met deze maatregel houden we Elswout voor iedereen mooi en veilig zodat bezoekers na de coronacrisis er weer van kunnen genieten zonder schade aan de bijzondere natuur.’’

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.