Wielrenster Amy Pieters topsporter van 2019 in de gemeente Haarlemmermeer

Pieters in actie tijdens de wegwedstrijd op het WK.
© Foto ANP
Hoofddorp

Wielrenster Amy Pieters is deze week tijdens een livestream op facebook uitgeroepen tot topsportster 2019 van de gemeente Haarlemmermeer.

Jaarlijks staat de gemeente stil bij de sportprestaties van het afgelopen jaar. Het Sportpodium 2019 kon half maart door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Niet alleen konden de ereprijzen niet worden uitgereikt ook de sportmedailles voor geleverde prestaties bleven in de kast liggen.

De Haarlemmermeerse topsporters ontvangen al jaren een gemeentelijke sportmedaille voor hun successen op een NK, EK danwel WK in hun tak van sport. Omdat er geen zicht was op een snelle mogelijkheid om het gala alsnog te halen, werd door de gemeente besloten de medailles naar de sporters op te sturen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Het is onwijs jammer dat ik niet de medailles kon uitreiken. Maar gezien de huidige coronarichtlijnen had het nog niet gekund. En ik vond dat de sporters al lang genoeg hadden gewacht op hun welverdiende medaille”, liet sportwethouder Mieke Booij weten.

Samen met ex-topsportster Lisanne de Roever maakte Booij de winnaars van de diverse prijzen via de virtuele uitreiking bekend. Pieters wist de verkiezing te winnen en liet Lars Griekspoor (motorcross), Rinus van Kalmthout (autosport), Ricardo de Jong (Nunchaku-do), Tallon Griekspoor (tennis) en Fleur Schouten (atletiek) achter zich.

Naast Pieters werd Cheyenne Stoffer (ritmische gymnastiek) uitgeroepen tot sporttalent van 2019. De prijs van sportteam 2019 ging naar de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer.

Net binnen