Straattegels kunnen cruciaal zijn bij oplossing moordzaak Haarlemse Arubaan Gregori Maduro, beloning van 15.000 euro uitgeloofd [video]

Bij het onderzoek naar het misdrijf werd ook een politiehelicopter ingezet kort na het ontdekken van Maduro’s lichaam.
© Archieffoto Michel van Bergen
Haarlem

De politie hoopt dat twee straattegels bijdragen aan de oplossing in de moordzaak Gregori Lindomar Maduro. Het lichaam van de 31-jarige Arubaan werd op dinsdag 7 april uit het water van de Mooie Nel gehaald. De politie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van het misdrijf.

In een uitzending van Opsporing Verzocht werd dinsdagavond uitgebreid aandacht besteed aan het misdrijf. In het programma werden onder meer twee straattegels getoond die in het pakket zaten waarin het lichaam van Maduro zich bevond. Het gaat om tegels van veertig bij zestig centimeter waarop zich klodders met rode verf bevinden.

De politie gaat ervan uit dat het lichaam al een maand in het water heeft gelegen. Het vermoeden is dat Maduro tussen 8 en 11 maart in het water is gegooid vanaf een bootje dat de Mooie Nel is opgevaren. Gezien het gewicht van het pakket moet dat door minimaal twee mannen zijn gebeurd. Kort na middernacht op zondag 8 maart was het slachtoffer voor het laatst actief op Facebook.

Zijn lichaam was verpakt in camouflagezeil dat was dichtgeplakt met ducttape. Maduro werd gevonden op een kilometer afstand van de loods aan de Bingerweg in de Waarderpolder waar de Arubaan woonde. De vader van twee kinderen was tien jaar geleden naar Nederland gekomen.

Lees ook: Identiteit dode man in Mooie Nel in Haarlem na week vastgesteld