Oproep: Met wat voor opvallend mondkapje gaat u op weg?

© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Vanaf woensdag 1 juli is het openbaar vervoer weer toegankelijk voor iedereen. Wel met als voorwaarde dat reizigers een mondkapje dragen.

De redactie is nieuwsgierig naar hoe u zich in het openbaar vervoer ’kleedt’ op het gebied van mondkapjes. U kunt natuurlijk zelf van een mooi stuk stof een mondkapje maken, zoals op de foto hierboven, maar we zijn natuurlijk vooral op zoek naar bijzondere exemplaren.

Draagt u een mondkapje met de bekende ’tong’-afbeelding van de Rolling Stones-plaat of heeft u de mond van The Joker op een kapje laten drukken? Of heeft u, denkend aan mensen die doof of slechthorend zijn, er juist een waarbij de ruimte voor de mond met een doorzichtig materiaal is bedekt?

Heeft u een bijzonder mondkapje om te gebruiken in het openbaar vervoer of elders in de openbare ruimte? Mail een selfie met het kapje op (foto moet tussen de 1 en 2 MB zijn) met vermelding van uw naam, woonplaats en telefoonnummer naar stadsredactie@haarlemsdagblad.nl, onder vermelding van ’mondkapje’. Ook lezen we graag in die mail of u bijzondere reacties op uw mondkapje hebt gekregen. Ingestuurde foto’s kunnen in de krant en/of op de website worden gepubliceerd.

Net binnen