Virtuele stadswandelingen door Haarlem uitgebreid met historische speurtochten [video]

Marius Bruyn en Wim Cerutti nemen belangstellenden mee op virtuele speurtochten.
© Foto VVV Haarlem
Haarlem

Het bleek een schot in de roos, de twee virtuele stadswandelingen die de VVV Haarlem in april online zette.

Het leverde binnen twee dagen maar liefst 9000 views op. Door het coronavirus konden de ’echte’ stadswandelingen niet doorgaan en werd ook een lezing van de Hoofdwacht bij de Historische Vereniging Haerlem afgelast.

Dat brachten stadsgids Marius Bruijn en Wim Cerutti van Historische Vereniging Haerlem op het idee om de videoreeks Historische Speurtochten door Haarlem te maken.

De reeks bestaat uit verschillende virtuele stadswandelingen, afwisselend met Marius Bruijn of Wim Cerutti als stadsgids. Momenteel staan er vier speurtochten op de site. Wim Cerutti neemt de kijker mee door de Hoofdwacht aan de Grote Markt.

Het is het oudste pand van Haarlem en werd in de 13e eeuw als woonhuis gebouwd en in het begin als vergaderplaats van het stadsbestuur gebruikt als een soort stadhuis. In 1755 werd het de Hoofdwacht van de schutterij, waaraan het vandaag de dag nog steeds zijn naam ontleent. Sinds 1919 is het de zetel van Historische Vereniging Haerlem.

Daarnaast zijn er drie speurtochten waar stadsgids en theatermaker Marius Bruijn de leidende rol heeft. Middeleeuwse magie op straat, Onderaards Haarlem en en Stoomtreinen door Schalkwijk.

Sinds kort is het ook weer mogelijk om fysieke stadswandelingen met een gids te maken. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Net binnen