Trump houdt twee locaties open voor nominatietoespraak

President Trump houdt de rede waarin hij de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat accepteert mogelijk in Gettysburg in de staat Pennsylvania. Ook houdt de president de mogelijkheid open de toespraak vanuit het Witte Huis te houden.

Trumps voornemen om in het Witte Huis zijn kandidatuur te accepteren kwam hem op kritiek te staan, omdat een neutrale locatie als het Witte Huis daarvoor niet zou mogen dienen. Gettysburg was in 1863 het toneel van de beslissende slag in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Pennsylvania is een staat waarin het erom zal spannen tussen Trump en zijn Democratische tegenstrever Joe Biden, die net als Trump door de corona-uitbraak zich gedwongen ziet af te zien van de gebruikelijke massale partijbijeenkomsten waarin de nominaties van de presidentskandidaten bezegeld worden. Biden zal zijn nominatie accepteren vanuit zijn thuisstaat Delaware, tijdens een grotendeels virtuele bijeenkomst.

Biden zal naar verwachting de komende dagen bekendmaken wie zijn kandidaat als vicepresident zal zijn. Meer dan honderd bekende Afro-Amerikanen, aangevoerd door rapper Sean 'Puff Daddy' Combs, drongen er maandag in een open brief op aan dat Biden kiest voor een zwarte vrouw als 'running mate'. Ze waarschuwen dat Biden het af zal leggen tegen Trump als hij niet voor een zwarte vrouw kiest. De 77-jarige politicus heeft al toegezegd een vrouw als kandidaat voor het vicepresidentschap te willen. Op zijn lijst met kandidaten staan vier zwarte vrouwen.

Net binnen