Andere honkballers Hoofddorp Pioniers testen negatief, maar toch wil club extra zekerheid inbouwen en donderdag niet spelen

Monne Reitsma
Hoofddorp

Op een geval na zijn verder geen honkballers van Pioniers besmet met het coronavirus. De testen van verschillende spelers zijn negatief.

Afgelopen week testte een speler uit het tweede team van Pioniers wel positief. Hij heeft milde klachten, maar was in aanraking gekomen met verschillende spelers uit het eerste team. Daardoor had hij ze eventueel kunnen besmetten. Daarop besloot technisch manager Roger Kops de wedstrijden van de hoofdmacht van afgelopen weekeinde tegen Storks, in samenspraak met de KNBSB, van het programma te halen.

Gezond

,,De jongens hadden graag gespeeld, maar ik vind het veel belangrijker dat ze gezond blijven. Of en wanneer die duels worden ingehaald, maakt mij niet zoveel uit. Er zijn op dit moment belangrijkere dingen dan bepalen welke ploegen om een titel mogen spelen. We hebben nu bewust preventief gehandeld en zullen dat ook de komende tijd blijven doen. We spelen donderdag dan ook niet tegen Amsterdam Pirates. We willen voor de zekerheid een week houden tussen het moment van bekend worden van de besmetting voordat we verder gaan. De spelers die getest zijn, hebben allen negatief te horen gekregen. Dat is goed. We hopen dan ook dat het met een sisser afloopt en dat we dit weekeinde wel kunnen spelen.”

Het tweede team, actief in de overgangsklasse, dient vrijdag aan te treden tegen de reserves van HCAW. Dat duel wordt gespeeld op het complex van Amsterdam en staat vooralsnog nog op het programma.

Met de beslissing om een week ’vrij’ te houden volgt Pioniers de richtlijnen van het RIVM. ,,Ondanks de negatieve testen nemen we geen risico’s. Een week is de standaard om te kunnen monitoren dat er geen verder klachten zijn. Ik ben verantwoordelijk en daarom is besloten om de spelers tot en met donderdag bij elkaar weg te houden zodat we zekerheid hebben en dat er verder niemand besmet is, al kan het natuurlijk ook buiten het veld worden opgelopen.”

Net binnen