Winkelend publiek kan tijdens Shoppingnight vrijdag in Haarlem zomaar op een concert van Nemsis stuiten

De Nemsis treedt vrijdagavond op tijdens de Shoppingnight.
© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

Na een ’pilot’ in juli vindt Haarlem komend weekeinde de tweede editie plaats van het straatmuziek-initiatief Koperen Ko-rona.

Daarvoor heeft de organisatie de handen ineengeslagen met de Haarlem Shoppingnight. Vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag zullen er op een tiental locaties in het centrum korte concerten plaatsvinden van acht verschillende groepen en solisten.

De initiatiefnemers van Koperen Ko-rona, Menno Timmerman en Llewy Isselt, ontwikkelden aan het begin van de zomer een plan om ook in de coronatijd, als veel poppodia gesloten of zeer beperkt programmeren, speelplekken voor muzikanten te creëren. Dat resulteert in miniconcerten verspreid over het stadscentrum, waarbij de artiesten rouleren.

Op vrijdagavond kan het winkelende publiek plotseling op een concert van popgroep Nemsis - de Rob Acda Award winnaar van 2018 - bluesman en singersongwriter Ruben Klay of singersongwriter Rose Marin stuiten.

Zaterdagmiddag zijn de Haarlemse singersongwriters Dan German en Noah Jazz en de Amsterdamse Sam Saxton te horen – de twee laatstgenoemden waren ook in juli reeds van de partij. En op zondag Neranza en wederom Noah Jazz. Alles ’corona-proof’ uiteraard.

Lees ook: Shopping Night komt eraan: ’80 procent van de winkels in Haarlemse binnenstad vrijdag tot middernacht open’