Premium

Eerste onbewaakte spoorwegovergang in Santpoort-Zuid gaat over enkele weken dicht, asfaltering ontsluitingsroute begint komende week

De aanleg afgelopen februari van de bouwweg parallel aan het spoor in Santpoort-Zuid. Volgende week wordt de weg geasfalteerd en kan de onbewaakte overweg dicht. Links op de foto het veerooster en het knipperlicht voor de overweg.
© archieffoto
Santpoort-Zuid

Een van de twee onbewaakte spoorwegovergangen aan de Van Dalenlaan in Santpoort-Zuid gaat over ongeveer drie weken dicht, laat Prorail weten. Het gaat om de noordelijke overweg, die bereikbaar is via een smal pad en een plein met garageboxen.

In aanloop naar het afsluiten van deze spoorwegovergang begint komende week de asfaltering van de nieuwe ontsluitingsweg die parallel aan de oostkant van de spoorbaan loopt. De werkzaamheden aan de weg zullen zo’n drie weken duren. Als het asfalteren klaar is, wordt meteen daarna de spoorwegovergang gesloten. Bewoners van de Van Dalenlaan 120 en 122 en de nieuwe boerderij Sinneveld kunnen dan van de geasfalteerde ontsluitingsweg gebruikmaken.