Gemeente Heemskerk vult pot duurzaamheidslening bij met een half miljoen euro

© Beeld OD IJmond

Van onze verslaggever
Heemskerk

De duurzaamheidslening van gemeente Heemskerk wordt bijgevuld met 500.000 euro. Binnen één jaar is de eerste 500.000 euro volledig gebruikt, meldt Omgevingsdienst IJmond.

Met de duurzaamheidslening kunnen particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan tien leden een bestaande woning verduurzamen. Het gaat dan bijvoorbeeld om isolatiemaatregelen, een warmtepomp of een energieadvies op maat.

De duurzaamheidslening wordt verstrekt door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Ook landelijk zijn er mogelijkheden voor financiering. Het betreft een energiebespaarlening en de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).

De energiecoöperatie van Heemskerk, EcoHeemskerk, helpt inwoners graag bij vragen over energie besparen en opwekken. EcoHeemskerk is een organisatie voor Heemskerkse burgers door Heemskerkse burgers, die door informeren en begeleiden bijdraagt aan de energietransitie.

Kijk op www.ecoheemskerk.nl voor meer informatie. Via www.odijmond.nl is meer informatie te vinden over de duurzaamheidslening Heemskerk.